Konkursid / Parim koolisöökla
Lisaks menüüle tuleb konkursil osalemiseks esitada ka nimetatud menüü tehnoloogilised kaardid. Kaartide esitamisel tuleb arvesse võtta järgmisi nõudeid:
- Tehnoloogilised kaardid esitada kõikide roogade kohta eraldi. Näiteks: riisipuder ja kissell eraldi, mitte riisipuder kisselliga.
- Lisand täpsustatakse menüüs, mitte ei arvestata roa sisse. Näiteks: mitte seljanka hapukoorega väljatulekuga 260g, vaid seljanka väljatulekuga 250g ning menüüsse kirjutatakse lisaks hapukoor 10g.
- Esitada tuleb ainult kõikide menüüs olnud roogade tehnoloogilised kaardid. Tehnoloogilisi kaarte ei esitata toiduainetele ega ostetud valmistoitudele (nt poest ostetud kaneelirull, pannkoogid), kuid viimasel juhul tuleb kirjutada, et tegemist on poest ostetud poolfabrikaadi/valmistootega.
- Tehnoloogilisel kaardil peab kindlasti olema esitatud:
a) roa nimi;
b) roa koostisesse kuuluvate toiduainete täpsed nimetused (nt veiseliha), piimatoodete ja rasvainete puhul nende rasvasus (nt piim R 2,5%, määrdemargariin R45%) ning kulunud netokogused;
c) roa tegelik väljatulek;
d) roa valmistamise tehnoloogia.
-
-
Saada kiri: toimetaja@terviseinfo.ee