Sündmused
Koolitus
- Sündmus:
- Ühisseminar "Kuidas vähendada soola või muude valitud toitainete sisaldust töödeldud toidus?"
- Toimumise aeg:
- 08. veebruar 2013 09:00 – 16:00
- Toimumise koht:
- Radisson Blu Hotel Olümpia
- Sihtrühm:
- toiduainetööstuse esindajad, eriti tootearenduse eest vastutavad spetsialistid, TTÜ toidutehnoloogia õppetooli esindajad ja riigiasutuste spetsialistid, kes tegelevad toitumisvaldkonnaga
- Keel:
- inglise, tõlkega eesti keelde
- Korraldaja:
- Tervise Arengu Instituut
- Hind:
- osalejatele tasuta
- Kava:
-
9.00 Registreerimine
9.30–10.15 I sessioon. Sissejuhatus.
"The reduction of salt intake in the WHO European Region within the framework of the Action Plan on the NCD"
Dr João Breda, Programme Manager Nutrition, Physical Activity and Obesity; WHO Regional Office for Europe10.15–11.15 II sessioon.
"Stakeholder collaboration – the example from Switzerland"
Dr Michael Beer, Head of the Division of Food Safety at the Federal Office of Public Health (Bern, Switzerland)"Stakeholder collaboration – example food service industry"
Dr Sigrid Beer-Borst, Researcher, University of Applied Sciences (Bern, Switzerland)11.15–11.30 Kohvipaus
11.30–12.30 III sessioon.
"Technical advice on how to reformulate processed food drawing on good practices and practical examples in food development"
Dr Peter de Kok, Principal Scientist Flavour, NIZO food research BV (Ede, the Netherlands)12.30–13.30 Lõuna
13.30–15.00 IV sessioon. Good practices in food reformulation in Estonia
Rakvere Lihakombinaat
Põltsamaa Felix
Leibur
15.00–15.30 Kohvipaus
15.30–16.00 V sessioon. Arutlusring võimalikest edasistest sammudest koostöös toiduainetööstusega
- Kontakt:
- Anneli Sammel
- Telefon:
- 659 3948
- E-post:
- anneli.sammel@tai.ee
- Lisainfo:
-
Tervise Arengu Instituut kutsub Teid osalema WHO ja Tervise Arengu Instituudi poolt korraldataval ühisseminaril, et tutvustada rahvatervise valdkonna eesmärke ja arutada strateegiaid, kuidas vähendada soola või muude valitud toitainete sisaldust töödeldud toidus.
WHO toetusel saabuvad seminarile oma kogemust jagama spetsialistid Hollandist ja Šveitsist (tagatud on tõlge).
Seminar toimub 8. veebruaril kella 9–16 Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskuse ruumis Omega.
Ootame osalema toiduainetööstuse esindajaid, eriti tootearenduse eest vastutavaid spetsialiste, Tallinna Tehnikaülikooli toidutehnoloogia õppetooli esindajaid ja riigiasutuste spetsialiste, kes tegelevad toitumisvaldkonnaga.
Seminar on osalejatele tasuta.
Palume Teil teatada oma osalemisest hiljemalt 1. veebruariks e-posti aadressil anneli.sammel@tai.ee.
NB! Saadame Teile meeldetuletavalt ka lingi küsimustikuga, juhuks, kui Te seda varasemalt ei ole täitnud. See on vajalik üldise ülevaate saamiseks Eesti toidutööstuses toimuvatest arengutest soola vähendamisel. Küsimustiku täitmine on anonüümne ja võtab aega 5–7 minutit.
Küsimustiku saate täita siin: http://udesuux.havike.eenet.ee/limesurvey/index.php?sid=26616&lang=et
Tekkida võivate küsimuste korral palun pöörduge: Anneli Sammel, Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja, mob 552 5000, tel 659 3948, anneli.sammel@tai.ee.
Lae alla ühisseminari kutse.
- Kava PDF:
-
-
-
Saada kiri: toimetaja@terviseinfo.ee