Blogi /

Blogi

Euroopa noorte alkoholitarbimine: sekkumise ja ennetustöö head praktikad (projekt AAA-Prevent)

  • Autor:Anna Markina, Tartu Ülikool
  • 08 November 2013

Viimastel aastatel on alaealiste alkoholitarbimise probleem paljudes Euroopa riikides üha teravnenud. Mitmed uuringud näitavad, et alkoholi tarbib veerand kuni kolmandik noortest. Probleemne joomiskäitumine, nagu bing drinking (ühekordne suurtes kogustes alkoholi tarvitamine) ja varases eas alkoholitarvitamisega alustamine, ei mõjuta mitte üksnes üksikisiku tervist, vaid ühiskonda tervikuna.

 

Võidukokad Laagna Gümnaasiumist: viisteist aastat südamega tehtud toitu

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 10 November 2013

1. novembril toimus toimus Tallinna Toidumessil konkursi „Parim koolisöökla 2013" finaalüritus. Lõppvõistlusele valitud seitsme koolisöökla seast tunnistati konkursi võitjaks Tallinna Laagna Gümnaasium, mille esindajad Niina Fedotova ja Ene Albert valmistasid enda sõnul enne finaali süüa isegi unenägudes.

 

Suitsetajate põrgu

  • Autor:Tiina Kaukvere, Postimees
  • 04 November 2013

Kas hirmsad pildid suitsupakkidel on Austraalias suitsetamist vähendanud ning millisel moel tubakatööstus sealsetele uutele reeglitele vastu sõdis, räägib Tiina Kaukverele antud intervjuus Austraalia suitsetamise ja tervise nõukogu president, professor Mike Daube.

 

Kohandame üksinda elava eaka kodu maksimaalselt turvaliseks

  • Autor:Ingrid Saarmets, tegevusterapeut, Eesti Tegevusterapeutide Liidu juhatuse liige
  • 04 November 2013

Eakad inimesed elavad sageli üksinda. Kui on vajadus kõrvalabile, käib keegi kord nädalas või mõnel juhul isegi iga päev korra abis. Ülejäänud ööpäeva on inimene üksinda kodus ja sellega kaasneb päris palju ohte.

 

Maailma toiduolukord ehk kuidas lahendada näljahäda?

  • Autor:Siim Tiidemann, Eesti esindaja ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni juures
  • 16 Oktoober 2013

16. oktoobril tähistab maailm rahvusvahelist toidupäeva, mille puhul ilmus ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) iga-aastane toidujulgeoleku raport. Selgub, et globaalne näljahäda näitab märke taandumise poole, kuid probleeme on toidu kvaliteedi ja erinevate toitainete tasakaaluga.